self - terápia

megfelelési kényszertől a felszabadultságig...

self - terápia

Mi is ez az egész?

Az ember legnehezebb útja, Önmaga megismerése! Az önismeret legnagyobb akadálya az a tudás, amit önmagunkról hiszünk, vagyis az ÉNTUDAT(self).

Mivel élünk, létezünk, ezért rengeteg problémánk van, vagyis úgy érezzük, hogy valami nincs rendben, valami nem oké. Ezt, ha máshogy akarjuk fogalmazni, akkor úgy is mondhatjuk, hogy saját magunkról való ismeretünk nincs rendben. Ha ezt elkezdjük rendezni, az maga az önismeret. Az Éntudatunk persze mindent megtesz azért, hogy ez ne működjön, hiszen a ,,self” szerint minden úgy jó, ahogy van. Változni, fejlődni nyilvánvalóan tudunk, ehhez viszont elengedhetetlen az önismeret.

Ha ez valóban így van, akkor mégis miért olyan nehéz önmagunk megismerése?

Rengeteg kondícionáltságot kell átalakítani, sok olyan dolgot elengedni, amit addig igaznak hittünk. Önmagunk megismerésének folyamatában saját szenvedéseinken kell túljutnunk, ez pedig nem egy kellemes dolog. Vannak olyanok is, akiknek abszolút nem cél, hogy ismerjék magukat, illetve gondolatként sem merül fel bennük, hogy fejlődniük kellene. Ők teljes mértékben beilleszkedtek a jelenlegi társadalomba, ami egy dolgon alapul, a szabályokon. Akkor vagy jó és csinálod helyesen a dolgokat, ha ezeket a szabályokat te is követed, máskülönben jönnek a megítélések, megkülönböztetések. Gyermekkorunkban nagyon pontosan megtanítják nekünk (család, óvoda, iskola, környezet…), hogy hogyan kell ezeket a szabályokat betartani, egy valamiről azonban elfeledkeznek. Nincs két egyforma ember, ahogyan nincs két egyforma ujjlenyomat, egyforma DNS sem. Mindenki egyedinek születik, és nem tökéletesnek.

Úgy gondolom, hogy minden ember célja, hogy boldog legyen. Persze mindenkinek mást jelent ez az állapot, különböző módszereket, technikákat keresünk, hogy elérjük a célunkat. Alapvetően minden ilyen módszer és hasznos, ha az valóban NEKED szól.

A self-terápia célja, hogy azokat a technikákat, eszközöket találd meg, amelyekkel a leginkább tudsz azonosulni, ezáltal fejlődni!

A módszerem Neked való, ha...

Bármi legyen is az, amiben Te fejlődni szeretnél, azt egyedül csak Te magad tudod megvalósítani, én eszközt adok hozzá. Abban tudok segíteni, hogy jól csináld, de helyetted nem tudom csinálni.

Ezeknek az eszközöknek, technikáknak egyetlen egy titka van csupán, HASZNÁLNI kell őket. Nincs titkos összetevő, ami majd helyetted teszi a dolgát.

Akkor tudunk sikeresen együtt dolgozni,

  • ha választod a változást, és hajlandó vagy tenni is érte, hiszen mindenből annyit tudunk kivenni, amennyit beletettünk
  • ha nyitott vagy az olyan technikákra, amelyeket sokan mások pont az egyszerűsége miatt értelmetlenségnek tartanak
  • ha érdekel, hogy hogyan működik az elméd, ezáltal pedig sok új dolgot szeretnél megtapasztalni
  • Ha fontos számodra, hogy testi-lelki-szellemi szinten fejlődj
  • Ha egyetértesz azzal, hogy nem minden anyag, vagyis léteznek a nem kézzelfogható dolgok, mint az energia vagy a rezgés
  • ha hiszel benne, hogy nem kell mindenért keményen megdolgozni, hiszen alanyi jogunk, hogy boldogok legyünk

Az egyéni konzultáció során nem én fogom megmondani, hogy mit csinálj, nem én adom a kezedbe a megoldást. Arra Te magad fogsz rájönni, én az eszközt adom hozzá.

A masszázskezelések során nem a durva fizikai testen dolgozom, hanem az energiatesten, így ha Te egy jó hátmasszázsra vágysz, akkor ne engem válassz, mert nem azt fogod kapni, amire szükséged van.

Lehetőségek

megfelelési kényszertől a felszabadultságig...

(Ön)ismeret szavak nélkül!

Copyright © 2019 Nincsics Krisztina | Design & Development: IMRE design

MENÜ